Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 21:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2015 » Січень » 11 » Велика коляда у Любарі
16:11
Велика коляда у Любарі

Вже вп’яте у Житомирському протопресвітерстві за підтримки молодіжної комісії Київської архиєпархії проходить «Велика коляда». Цього року наш міні-фестиваль, метою якого є прославлення Бога та популяризація різдвяних традицій, звичаїв та обрядів українського народу, проходив у селищі Любар.

10 січня до Любара прибули дитячі та молодіжні парафіяльні колективи із Бердичіва, Чуднова, Вакуленчука та Великих Коровинець. Саме дійство відбувалося на центральній площі біля святкової Різдвяної ялинки. З уст колядників, серед яких були і діти з особливими потребами, затамовуючи подих слухачів, лунала Коляда, зачаровуючи гостей фестивалю, та приваблюючи звичайних перехожих. Своїм співом маленькі поліщуки прославляли новонародженого Ісуса, та просили у нього всіх ласк, щедрот, та благословення, а особливо миру для нашої України. Опісля учасники святкового дійства з колядою пройшли центральною вулицею Любара.

По завершенні коляди діти вирушили на екскурсію до історичної пам’ятки Любара - Василіянського монастиря XVII століття у стінах якого тепер знаходиться ліцей, довідалися про його історію, про те як жили і чим займалися монахи, дізналися про одну з кращих друкарень того часу, що розташована поруч з монастирем.

Перед від’їздом до дому, колядники завітали до каплиці Всіх Святих українського народу, де ще раз усією спільнотою прославили Бога благовісною колядою. Адміністратор парафії, отець Степан Вавричин сердечно подякував усім учасникам свята та священикам, що супроводжували парафіяльні колективи, за благосний візит на Любарську землю.

Переглядів: 781 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: