Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 08:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Жовтень » 6 » У Бердичеві освятили новозбудовану церкву
19:17
У Бердичеві освятили новозбудовану церкву

5 жовтня 2014 р. Б. відбулося освячення новозбудованого храму у місті Бердичів. Чин освячення здійснив Преосвященніший владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський.

Новий храм споруджений на кошти громади та за підтримки численних меценатів, і став видимим результатом тривалої праці релігійної громади, яка відродилась у Бердичеві двадцять років тому – саме на початку жовтня 1994 року в місті було проведено першу Службу Божу отцем Петром Дудчаком та вірними, які були вихідцями з Галичини та поверталися із заслання з Сибіру. На початках вони не мали де молитися, збиралися то в кіоску, то у якійсь хаті. Та згодом знайшли прихисток у римо-католицькому храмі святої великомучениці Варвари. З 1996 р. опікуватись громадою почав о. Іван Цихуляк. У 2008 р. місцева влада виділила земельну ділянку на побудову церкви, де згодом був освячений хрест. А в 2012 р. розпочалося будівництво храму.

Члени громади Святого Йосафата, очолювані ієреєм Іваном Цихуляком, духовенство та вірні з Житомира, Вінниці, Чуднова, Вакуленчука, Козятина, Жежелева, керівництво Бердичева на чолі з Василем Мазуром, представники різних гілок влади, численні гості зібрались цього сонячного недільного ранку на спільну святкову молитву. Настрою присутнім додавав гарний спів церковного хору, що прибув з Коломиї. Три години урочистого акту освячення пройшли немов одна мить – настільки очікуваною, бажаною була ця подія для віруючих.

Наприкінці урочистої події не забув Владика Йосиф і про тих, хто поклав силу своєї душі, частку здоров'я та кошти на будівництво нового храму. Церковні Грамоти та пам’ятні медалі отримали Василь Мазур, Всеволод Левицький, Дарія Луцька. Відмітили також найстаріших парафіян, які вели активну роботу з самого початку діяльності громади – Віру Проніч, Марію Тронько та інші. Окрему подяку від Владики отримав меценат Богдан Станіславський. В цей день не залишила без уваги священиків і міська громада – за внесок у розвиток миру та злагоди між релігійними конфесіями міста Бердичева міський голова вручив отцю Івану Почесний знак міста Бердичева "За заслуги перед містом".

Використано матеріали http://my.berdychiv.in.ua/podii/p2_articleid/1079












Репортаж телеканалу "ВІК"

Мир, спокій та віра оберігатимуться віднині в освяченому Греко-Католицькому храмі Бердичева

 

Переглядів: 770 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: