Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Листопад » 14 » У Бердичеві на каплиці встановили купол
14:45
У Бердичеві на каплиці встановили купол

Лише в квітні цього року на одному з засідань містобудівної ради розглядалась ескізна пропозиція, щодо будівництва Храму Божого парафії святого Йосафата по вулиці Котовського. На місці пустиря з болотом мав постати храм з тимчасовою капличкою. Будівництво розпочалось і завдяки зусиллям меценатів і вірян на колишньому пустирі швидко виросли стіни каплички, яка слугуватиме місцем молитви для парафіян греко-католицької громади.  

 А у вівторок, 13 листопада, відбулась значуща подія в житті греко-католицької парафії – на храм встановили купол. А ця подія, на думку прихожан і о. Івана Цихуляка, адміністратора парафії, вже може символізувати собою фінальний етап будівництва.  

 «Якщо брати поетапне здійснення цього будівництва, то лише нещодавно розглядався проект, влітку ми вже зібравшись із силами розпочали будівництво і звели прекрасну дерев'яну церкву. Як ми знаємо, храм завершується куполом, та окрасою християнства – хрестом. Два тижні тому відбулося освячення надкупольних хрестів, вони були встановлені напередодні на сигнатурах», - розповідає священик.

Подія стала дійсно радісною для людей, які прийшли на будівельний майданчик навіть не зважаючи на дощ. Розділили радість парафіян і міський голова Василь Мазур, разом з Іваном Демусем, першим заступником міського голови та Василем Толочком, секретарем міської ради, які прибули на будівництво, щоб привітати громаду. 

Встановленням куполу будівництво звісно не завершиться, на черзі внутрішні роботи, і найголовніше – приведення до ладу території поблизу храму. Отець Іван повідомив, що планується осушити рівчак поблизу храму та вирівняти усю територію. Священник має надію, що вже на Різдво під склепінням храму лунатимуть колядки. 

«Але найголовніше збудувати храм з людських сердець, оскільки церква може стояти, а людські душі, віру, любов доводиться клеїти протягом багатьох років усієї історії церкви», - зазначив священник.

Анна Павловська, РІО Бердичів

Репортаж телеканалу "ВІК":



Фото РІО Бердичів:










Переглядів: 1381 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: