Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 13.05.2024, 19:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2013 » Грудень » 5 » Престольний празник у Житомирському Свято-Введенському жіночому монастирі сестер-василіянок
01:59
Престольний празник у Житомирському Свято-Введенському жіночому монастирі сестер-василіянок

4 грудня, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії у Житомирському монастирі сестер Чину святого Василія Великого святкували храмовий празник.

Розпочалися святкування ввечері 3 грудня всенічним богослужінням у нижньому храмі парафіяльної церкви святого Василія Великого. А в сам день свята усі торжества відбувалися в приміщенні монастиря. 

В цей день до святої обителі прибули числення гості, щоб розділити радість святкування з житомирськими сестрами-монахинями. Так приїхали сестри-василіянки з сусідніх монастирів, парафіяни Житомира, а також віруючі з інших парафій Житомирщини.

Богослужіння очолив протопресвітер Житомирського протопресвітерства протоієрей Віталій Сидорук. 

По завершенню богослужіння було відслужено Акафіст до Пресвятої Богородиці за кращу долю для нашого народу.

Усі бажаючі після закінчення Богослужіння були запрошені розділити святкову монастирську трапезу. На завершення святкування гості переглянули фільм про життя і служіння мати Моніки Полянської.

Пригадаємо, що історія Житомирського Свято-Введенського жіночого монастиря сестер чину святого Василія Великого розпочалася 2 грудня 2005 року, коли на запрошення житомирського адміністратора, отця Віталія Сидорука і за благословенням Преосвященного Владики Василія (Медвіта), Екзарха Києво-Вишгородського, сестри Чину Святого Василія Великого приїхали до Житомира для провадження молитовного життя і праці при парафії.

2007 року за сприянням церковних благодійних організацій вдалося придбати невеличкий будинок, а 2008 року було прийнято рішення розпочати розбудову монастиря.

За п’ять років кропіткої праці постав майже завершений будинок монастиря, а також підходять до завершення роботи по будівництву монастирської церкви.

У липні 2013 року на куполі монастирсьного храму встановлено хрест, освячений під час храмового празнику 4 грудня 2012 року.

Цікаво, що у Житомирі до жовтневого перевороту  існувала церква на честь світлого празника Введення в храм Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії. Ця церква була збудована 1876 року при Волинському жіночому єпархіальному училищі. Отож маємо велику надію, що й тепер це святе місце під покровом Пресвятої Богородиці буде осередком духовного зросту нашої молоді і прибіжищем кожної спраглої душі.

Переглядів: 1002 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: