Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 19:36
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Січень » 7 » Христос прийшов – радійте люди! Різдво у Вакуленчуку
00:46
Христос прийшов – радійте люди! Різдво у Вакуленчуку

Щороку Різдво Христове приходить в кожну країну, місто чи село, не оминає жодого будинку, запалює кожне людське серце, яке готове прийняти Христа, що приходить, аби зробити нас синами Божими. Це свято в нашому народі оповите різними звичаями, що чинять його більш торжественним. Також свято Різдва Христового наповнене багатьма богослужіннями, згідно нашого обряду, що чинять його величним та таким, що відкриває людські серця до прийняття Того, Хто приходить у славі.

У Навечіря Різдва Христового парафіяни смт. Вакуленчук також розпочали святкування цього великого свята. Зранку було відслужено Царські Часи та Вечірню з Літургією святого Василія Великого, яку очолив отець-настоятель місцевого храму вер. ап. Петра і Павла о. Роман Шкрібенець. Кожен присутній у храмі в цей день мав змогу приступити до таїнства покаяння, аби гідно приготуватися до зустрічі з Христом. Після богослужіння о. Роман благословив різвяні просфори, які отримали всі присутні у храмі, щоби при сьогоднішній святій різдяній вечері кожен міг розділити її між всіма членами сім’ї. У своєму зверненні до вірних о. Роман побажав усім веселих свят та дзвінкої коляди. Також діти та молодь разом із братами семінаристами Львівської Духовної Семінарії Святого Духа після богослужіння розносили різдвяні просфори усім тим, хто через хворобу чи з іншої причини не зміг бути сьогодні у Церкві. Під час цих відвідин один одному навзвєм бажали смачної куті, яку сьогодні усі будуть споживати за святою вечерею. Рівно ж так само сьогодні розпочали святкування мешканці смт. Великі Коровинці, де також служить о. Роман Шкрібенець. Торжественне Різдвяне богослужіння розпочалося о 24:00 Великим Повечірям з Литією в смт. Великі Коровинці, а в смт. Вакуленчук о 06:00 ранку.

Бажаємо усім веселих свят, доброї коляди та розуміння постійної присутності Бога, який сьогодні приходить. З нами Бог – Емануїл!  

Бр. Володимир Пендзей

Семінарист Львівської Духовної Семінарії

Переглядів: 899 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: