Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2019 » Травень » 14 » Відбулися чергові збори Житомирського Протопресвітерства
19:43
Відбулися чергові збори Житомирського Протопресвітерства

У вівторок, 14 травня, у храмі святого Василія Великого міста Житомира відбулися чергові збори духовенства Житомирського Протопресвітерства. Зібрання очолив протоієрей Віталій Сидорук.

Після святої Літургії, яку соборно відслужило духовенство Протопресвітерства, священики приступили до розгляду поточних питань. На початку зборів головуючий подякував присутнім за активну душпастирську працю та коротко представив стан справ у регіоні. Також протопресвітер наголосив на важливості дотримання Уставу богослужінь та порядку під час виконання приписів та рубрик. Особливо було звернено увагу на організованість під час проведення соборних богослужінь.

Опісля священики розглянули питання підготовки прощі до Вишгороду та організаційні питання участі у прощі груп вірян з парафій Протопресвітерства.

Наступним блоком стали питання Молодіжної комісії. Протоієрей Роман Шкрібенець представив стан душпастирства молоді в парафіях Протопресвітерства, а також особливості духовної опіки дітей та молоді влітку. Було обговорено та складено графік проведення денних таборів "Канікули з Богом" в парафіях Протопресвітерства. Ієрей Остап Дудак розповів про особливості складання планувальної та звітної документації з проведення літніх таборів.

На завершення були розглянуті питання соціального служіння. Особливе зацікавлення присутніх викликала діяльність соціального центру-ХАБу, що цього року почав діяти у Житомирі, і виявся досить популярним та потрібним, бо дає відповіді на соціальні виклики сьогодення. Отець Віталій Сидорук розповів про особливості організації та діяльності такого центру, його досягнення та проблеми. Обговорили організацію розширення соціальної діяльності у регіоні та співпраці з благодійними та громадськими організаціями.

Переглядів: 2437 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: