Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 17:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Квітень » 9 » У Чуднові на місці будівництва нового храму освячено хрест
14:42
У Чуднові на місці будівництва нового храму освячено хрест

Вербна неділя, 8 квітня 2012 року, стала особливим днем для вірних парафії святого Архистратига Михаїла Української Греко-Католицької Церкви Чуднова.  Саме у цей день протосинкел Київської архиєпархії Преосвященійший Владика Йосиф (Мілян)  разом з духовенством Житомирського Протопресвітерства  освятив хрест на місці будівництва нового храму.

Розпочалися святкування  Святою Літургією в каплиці, де тепер молиться громада. У своїй проповіді Владика Йосиф звернув увагу  на те, що віра для нас, християн, є дуже важливою, бо саме  переконання у тому чим живемо, як думаємо, які засоби вибираємо відображає нашу позицію в житті. "Благословен, хто йде в ім’я Господнє ”- ці слова, які викрикувала юрба єврейських юнаків в день в’їзду Ісуса до Єрусалиму мають бути  нашим життям, наголосив Владика. Жодна існуюча ідеологія не могла "вирвати” з життя людини Бога, віру у Нього. А християнство це не ідеологія, - це пропозиція. Адже від нас самих, у більшій мірі, залежить - прийняти її чи відкинути.

На завершення Літургії Владика Йосиф освятив вербу, уділив своє  архієрейське благословення та подякував усім вірним за те, що спричинилися до віднови Української Греко-Католицької Церкви у Чуднові.

Після Літургії вірні з духовенством вирушили до місця майбутньої будови, де було споруджено хрест. Тут відслужено Чин Освячення нововстановленого хреста на місці будівництва храму. Преосвяшенійший Владика звернувся зі словом до парафіян, побажав помочі Божої в будівництві храму та окропив усіх святою водою.

Пригадаємо, що парафія у смт. Чуднів була зареєстрована 2006 року. Регулярні Богослужіття розпочалися, коли на парафію у 2007 року було призначено о. Івана Мислюка. Однак, через незадовільний стан здоров'я отець Іван був змушений залишити ввірену йому громаду.

Активний розвиток парафії продовжився з приходом у 2010 році нового адміністратора о. Степана Вавричина, який продовжує розбудовувати парафію.




Переглядів: 883 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: