Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 06:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Перший соборчик новоствореного Житомирського протопресвітерства
15:03
Перший соборчик новоствореного Житомирського протопресвітерства

Перший соборчик новоствореного Житомирського протопресвітерства

13 жовтня у Житомирі, в храмі святого Василія Великого відбувся перший соборчик новоствореного житомирського протопресвітерства Київської Архиєпархії. Житомирське протопресвітерство було створене 31 липня 2010 року декретом блаженійшого Патріарха Любомира (Гузара) шляхом поділу Вінницько-Житомирського протопресвітерства на Вінницьке і Житомирське. Очолив проведення соборчику протопресвітер Віталій Сидорук.

Засідання розпочалося Святою Літургією з коротким духовним розважанням, після якої було проведено конференцію на тему «Бухгалтерський облік та звітність на парафії».

Наступним пунктом порядку денного став розгляд поточних справ протопресвітерства, де були розглянуті питання створення веб-сайту протопресвітерства, створення та розвиток молитовних груп, соціальне служіння на парафіях, фінансування потреб протопресвітерства. Отець Ігор Гріщенко, відповідальний за працю з молоддю в протопресвітерстві,  представив пропозиції молодіжної комісії. В результаті активного обговорення було прийнято ряд продуктивних рішень, серед яких: провести житомирською групою спільноти «Матері в молитві» презентації у смт. Вакуленчук та Великі Коровинці, а також у м. Бердичеві з подальшим заснуванням тут осередків цих спільнот, вивчити ситуацію та по можливостях організувати благодійні акції під час зимових свят на парафіях, провести наступного року молодіжний табір у  смт. Вакуленчук. Також було запропоновано проводити екскурсії та прощі для парафіяльної молоді. Було подано пропозицію у різдвяному пості провести одноденні реколекції для священиків протопресвітерства з родинами.


Після обговорення справ о. Віталій виголосив повідомлення з єпархіальної канцелярії, зокрема лист стосовно акції «Різдвяна свічка», питання щодо звітів про виконання душпастирського плану за 2010 рік та складання душпастирського плану на 2011 рік, складання бюджету парафії на 2011 рік, та інші.

Також обговорювалися повідомлення зі сходин пресвітерської ради. Були прийняті рішення стосовно делегатів на Конгрес мирян Східної України, який пройде у Києві 12-14 листопада 2010 року, а також питання належної підготовки до візитації парафій Київської Архиєпархії.


Завершили соборчик спільною молитвою.

Переглядів: 897 | Додав: FrVitaliy | Теги: протопресвітерство, збори, соборчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: