Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 06:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2015 » Грудень » 21 » Житомирська подорож святого Миколая
21:30
Житомирська подорож святого Миколая

19 грудня Церква обходить святкування одного з найулюбленіших святих Христової Церкви – святого Миколая Чудотворця. Усі ми заздалегідь та в особливий спосіб готуємося до цього дня. Хтось з нетерпінням очікує на прихід святителя, хтось старанно пише листи, а хтось стає його помічником.

Особливими стали цьогорічні святкування дня пам’яті Мир-Лікійського чудотворця у житомирських громадах УГКЦ. В сам день свята наші вірні прийшли до храмів щоби молитовно прославити святого Літургійною молитвою. По завершенні богослужіння діти з недільної школи під проводом сестер-василіянок поставили коротку виставу про любов, милосердя та моральні чесноти, яких вчить нас життя святого Миколая, а потім до храму завітав і сам святитель. Діти з нетерпіння та великою радістю читали вірші та співали пісень. Святий Миколай був дуже втішений, та подарував кожній дитині солодощі та книжки.

По обіді Святий Миколай Завітав до Свято-Введенського монастиря сестер-василіянок, де на нього вже чекала життєрадісна купка дітей з іконописної школи, що діє при монастирі. Тут були діти з місцевої околиці, які навчаються іконопису та катехизму. Радість та веселий сміх довго лунав з монастирського подвір’я.

Пізніше, за сприянням благодійного фонду «Карітас-Київ», святий Миколай завітав до дітей військовослужбовців, які перебували в зоні бойових дій. В свою чергу офіцерський склад 199 навчального центру ВДВ ЗСУ виявив ініціативу та вирішив супроводжувати святого Миколая до дітей, що особливо потребують його уваги.

Так 21 грудня святий Миколай у супроводі офіцерів 199 навчального центру ВДВ, священиків з парафії святого Василія Великого та сестер-василіянок прибув до Житомирської спеціалізованої школи-інтернату для дітей з особливими потребами. Тут на гостей вже очікувала весела юрба дітвори. Спочатку сестри-монахині коротко розповіли про життя святого та навчили дітлахів нових пісень, а потім до зали ввійшов і сам святий Миколай. Військові, що супроводжували святого, розповіли про те як святитель допомагає тим хто потрапив у біду та потребує допомоги, а також, як він допомагає воїнам, а ще розповіли і деякі секрети святого, зокрема чому він приносить подарунки саме вночі.

Нехай це особливе свято відкриє наші серця до тих хто потребує нашої уваги.

2

Переглядів: 747 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: