Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 22:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Січень » 9 » Пластуни принесли Вифлеємський Вогонь Миру до греко-католицьких храмів Житомира
20:45
Пластуни принесли Вифлеємський Вогонь Миру до греко-католицьких храмів Житомира

Традицію запалювати Вифлеємський Вогонь започаткувала австрійська телерадіокомпанія «ORF» у 1988 році. Головною метою поширення Вогню було донести радість народження Ісуса Христа до неповносправних дітей і усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Таку ідею відразу ж підхопили і австрійські скаути. З роками традиція поширювалися і набрала загальносвітових масштабів. Тепер щороку в кінці листопада Вифлеємський Вогонь Миру запалюється у Віфлеємі, транспортується літаком до Австрії і «скаутською естафетою» передається на кордонах скаутам інших країн, які поширюють його до церков, лікарень, сиротинців, представників влади у своїх країнах. В Україні цим займаються представники найбільшої та найстаршої української скаутської організації «Пласт».

Вже традицією в житомирських пластунів стало приносити Вифлеємський Вогонь до греко-католицьких храмів Житомира, тому 6 січня свічка з Вогнем загорілася і в храмі Свято-Введенського жіночого монастиря сестер чину святого Василія Великого та у храмі святого Василія Великого. Кожен міг взяти з собою цей символ народження Спасителя додому на Святу Вечерю.

Зазначимо, що свого часу акцію поширення Вифлеємського Вогню благословили  Папа Римський Іван Павло ІІ і Папа Римський Бенедикт XVI, а також Блаженнійший Любомир Гузар.

Переглядів: 668 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: