Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 17:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2013 » Квітень » 30 » Квітна Неділя у Житомирі: парафіяльний празник та великопосні реколекції
20:12
Квітна Неділя у Житомирі: парафіяльний празник та великопосні реколекції

"Вербна Неділя" – так зазвичай називають у народі свято Входу Господнього в Єрусалим. Християни поспішають у церкву з віттями пухнастої верби. Нас охоплює радісне передчуття: за тиждень – Великдень!

Цей день — урочистий і світлий, долає зосереджено-скорботний настрій Великого посту, з передсмаком радості Святого Великодня. У святі Входу Господня в Єрусалим яскраво загоряється слава Христа як Всемогутнього Бога і Владики. У цей день Церква згадує, що люди, які прийшли на свято зустрічали Ісуса як месію, як пророка, як великого чудотворця, тому що знали, що Він незадовго до цього воскресив Лазаря. Дорослі й діти співали й раділи, клали під ноги осла, на якому Господь їхав, свій одяг, зустрічали Його зеленими гілками й квітами.

Сьогодні наші галузки верби — це спогад урочистого Входу Господа Слави на вільні страждання. Ми ніби зустрічаємо невидимо прийдешнього Спасителя й вітаємо Його, як переможця пекла й смерті.

Саме в цей день шість років тому, Господь благословив і нашій громаді мати особливу частку у цьому святі. Адже тоді відбулося освячення престолу нижнього храму, у якому тепер проходять наші богослужіння, шо й дало назву цьому храму. Тепер наша парафія двічі на рік святкує свій парафіяльний празник.

Вже стало доброю традицією, що саме у ці дні ми переживаємо парафіяльні реколекційні науки. Це дає нам можливість заглибитись в останні дні земного життя Спасителя, пережити час особистого покаяння та приготувати себе до зустрічі Христового Воскресіння.

Реколекції проводив отець Петро Жук, ректор Київської Духовної семінарії. Допомагав з розважаннями отцю-реколектанту, адміністратор парафії отець Віталій Сидорук.  Під час наук парафіяни могли краще зрозуміти сутність гріха, підступність та спокуси диявола, причини своїх духовних неуспіхів та падінь, а також можливість виходу з духовної кризи та невдач, яких зазнають протягом свого духовного життя. На завершення отець Петро дав кілька важливих настанов та рекомендації, які допоможуть гідно перейти Страсний Тиждень.

На кінець богослужіння отець-реколектант, окропив парафіян святою водою та освятив гілочки верби.

Завершився празник щирим спілкуванням за кавою.

Переглядів: 519 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: