Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2015 » Червень » 11 » Житомирські парафіяни відвідали військовослужбовців, які знаходяться на лікуванні у Житомирському військовому шпиталі
21:44
Житомирські парафіяни відвідали військовослужбовців, які знаходяться на лікуванні у Житомирському військовому шпиталі

Необхідні у побуті речі, солодощі, власноруч зроблені сунівеніри та Біблію кожен боєць отримав з рук маленьких парафіян.

"Ми дарували подарунки солдатам, співали пісні та розказували вірші. В подарунках були Біблії, цукерки, засоби від комарів, дитячі поробки. Солдати дякували нам, казали приходити ще, один з них подарував мені волошку…мені дуже сподобалось, і я хочу ще раз прийти сюди". – діляться своїми враженнями маленькі артисти

Розділити і зцілити душевний та фізичний біль чоловіків, які мали мужність боронити свою країну на передовій вважає обов’язком кожного парох житомирської громади Української Греко-Католицької Церкви, протоієрей Віталій Сидорук:

"Зараз країна знаходиться у важкій ситуації, і не кожен може боронити її фізично зі зброєю, не кожен може виступити віч-на-віч із ворогом до боротьби, але кожний може і мусить подякувати тим, хто мав мужність це зробити, тому хто перетерпів якісь поранення і сьогодні потребує підтримки. – говорить отець Віталій, - І ми сьогодні зібрались для того, щоби помогти тим, хто лікує рани фізичні та злікувати рани душі. Підтримати і показати, що ми разом з ними і вдячні їм за те, що вони роблять заради нас".

Необхідними подібні зустрічі вважають і самі військові. В житомирському шпиталі лікуються бійці з усієї України, і щире слово подяки та підтримки, дитяча щирість та посмішки ніби повертають їх додому.

"Мене звати Кирило, я з Кривого Рогу. Як дома себе почуваєш при таких зустрічах – трохи на душі стало легше, трохи заспокоїлась душа. До болі в грудях приємно: дітки молодці, старались і нам приємно зробили. Як можна частіше, щоб вони були – було б добре…Це така підтримка, навіть не знаю, як словами сказати... є заради кого воювати і старатись".

Після виступу дорослих та маленьких парафін УГКЦ військові отримали ще один заряд позитиву, уже самі влаштувавши фотосесію із найменшим, 4-х річним учасником зустрічі. Повертаючись з подарунками до тих своїх товаришів у палатах, які не можуть на даний час ходити, чоловіки висловлювали одну й ту саму думку.

"Настрій добрий Хочеться по скоріше вилікуватися, і повернутись на передову, до своїх хлопців, захищати Батьківщину". - сказав на завершення один з поранених бійців.

Хочемо подякувати усім нашим парафіянам та БФ "Карітас-Київ" в особі директора, протоієрея Романа Сиротича за щедрі пожертви та допомогу у формуванні подарунків.

Використано матеріал: http://103fm.com.ua

Переглядів: 520 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: