Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 15:36
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Липень » 7 » Житомирські «Канікули з Богом»
23:42
Житомирські «Канікули з Богом»

З 30 червня по 5 липня в Житомирі при монастирі Введення в храм Пресвятої Богородиці сестер Василіянок проходив табір "Канікули з Богом". Цього року участь у відпочинково-катехитичній програмі взяли 15 дітей віком від 6 до 15 років. Вже традиційно серед учасників табору були маленькі парафіяни з парафії святого Василія Великого та учні художньо-катехитичнох школи при монастирі. З дітьми молилися, відпочивали, працювали, танцювали та пізнавали Бога сестри-монахині Єремія Стеблина, Євстахія Романчук та Христофора Тернинко.

Основною темою "Канікул з Богом" була розповідь про Божественну Літургію, яка порівнювалась до Царського Бенкету.

День у таборі розпочинався з 12 години ранку молитвою в каплиці. Щоразу це були різні пісні, прохання, подяки, які линули з дитячих сердець. Зворушливо було почути від найменших учасників такі молитви: "Хочу попросити Бога про мир в Україні, і щоб терористи пішли геть", "Щоб любов панувала в нашій родині, і був мир в Україні".

Опісля розпочиналася катехизація на такі теми: «Царський Бенкет», «Мій Цар», «Запрошені на бенкет», «Приготування до бенкету», «У царських палатах». Під час яких сестри  в різний спосіб, та за допомогою різноманітних інтерактивних методів, вказували дітям на важливість Божественної Літургії в житті християнина. Спільна праця в групах, дискусії на цікаві та актуальні для дітей теми вчили їх поважати думку інших та дослухатись до неї.

Після смачного обіду, який готували с. Августина Костик та с. Маргарета Гутник, діти займалися ручною працею. Для кожного з дітлахів  підставки під горнятка, бджілка з пластикової пляшки чи конверт-гаманець були дуже цінними, адже вони зробили їх власноруч!

Кожного дня всі готувалися до бенкету – Божественної Літургії, яка служилась у храмі святого Василія Великого. Діти мали можливість приступити до святої Тайни Сповіді. Отець Віталій Сидорук, звертаючись до них у проповіді, наголосив, що потрібно запрошувати Ісуса кожного дня в своє життя, дружити з Ним. На завершення табору діти разом із сестрами помандрували на кар'єр, де мали можливість поплавати, засмагнути, побавитися в різноманітні  ігри, танцювати банси та смажити ковбаски на вогні.

За час перебування в таборі діти знайшли нових друзів, дізнались багато нового про те, яким має бути життя правдивого християнина. Не сподобалось тільки одне – табір закінчився дуже швидко.


 

Переглядів: 640 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: