Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Квітень » 17 » Житомирські греко-католики гаївками відзначили Воскресіння Христове
12:16
Житомирські греко-католики гаївками відзначили Воскресіння Христове

Радістю і світлом переповнений Світлий Празник Христового Воскресіння. У ці дні ми не перестаємо славословити Господа за Його безмежну Любов, яка перевела нас від смерті до життя. Не тільки у церквах лунають у ці дні радісні піснеспіви. Торжество виливається на церковні подвір’я та шириться вулицями наших міст та сіл. Діти та молодь у цей день голосить вістку про Воскресіння особливими піснями та забавами, що носять у народі назву гаївок.

Вже не перший рік молодь житомирських парафій УГКЦ проводить гаївки біля своїх храмів, та цього року вперше даний захід проходив на міському рівні. У житомирському Гідропарку дорослі та діти, воцерковлені люди й прості перехожі традиційними співами, танцями, іграми та народними забавами прославляли Воскресіння Ісуса Христа. Відбулися житомирські гаївки у Світлий Понеділок, 17 квітня, і тривали протягом трьох годин. Загалом до святкування долучилися більше сотні  житомирян.

Організаторами святкувань виступили Житомирське Протоперсвітерство Київської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, сестри Свято-Введенського жіночого монастиря ЧСВВ, та зразковий фольклорний гурт «Джерельце» житомирської ЗОШ №6 (керівник пані Ангеліна Нестерова), який заспівав для учасників традиційні поліські веснянки та провів кілька хороводів і народних забав. Молодь парафії святого Василія Великого навчила присутніх танцювати банси (нескладні, але веселі танці з рухами, що постійно повторюються). Активну участь у святі взяли й пластуни житомирської станиці.

Маємо надію, що цьогорічні святкування у житомирському гідропарку переростуть у славний Великодній фестиваль.

Переглядів: 785 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: