Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:08
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2018 » Квітень » 12 » Житомиряни на головній вулиці свого міста більше трьох годин гаївками святкували Воскресіння Христове
12:03
Житомиряни на головній вулиці свого міста більше трьох годин гаївками святкували Воскресіння Христове

Багато років поспіль парафія Святого Василія Великого міста Житомира проводила гаївки біля свого храму. Минулого року святкування вдалося перенести на міський рівень. А цьогоріч гаївки пройшли на головній пішохідній вулиці Житомира – Михайлівській, і були включені до міської програми святкування Великодня.

У Світлий понеділок діти, молодь, воцерковлені люди та прості перехожі співами, іграми, бансами та хороводами прославляли світле Воскресіння Христове.

Організувало святкування Житомирське протопресвітерство Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви та сестри Свято-Введенського жіночого монастиря ЧСВВ.

Відзначимо також зразковий фольклорний гурт «Джерельце» та його керівника пані Ангеліну Нестереву, що також долучився до організації святкування. Цей колектив, який є досить відомим на Житомирщині, заспівав для присутніх традиційні поліські веснянки і провів декілька гаївок та хороводів.

Також частину святкової програми на себе взяла львівська оперна співачка Ольга Жаровська. А житомирська молодіжна спільнота «Прийміть любов» навчила присутніх танцювати банси (нескладні танці з рухами, які часто повторюються).

«Це день, що його створив Господь, Возрадуємося і возвеселімся в нім!»

Леонід Мацієвський

Переглядів: 1489 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: