Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 15:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Листопад » 8 » За ініціативи УГКЦ у Житомирі представники християнських церков шукали шляхи об’єднання
13:51
За ініціативи УГКЦ у Житомирі представники християнських церков шукали шляхи об’єднання

Круглий стіл на тему: «Біблія про єдність Церкви» провели в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка. Ініціювала його Комісія сприяння єдності християн та Житомирське протопресвітерство Української Греко-Католицької Церкви.

Зібрання відбулося 6 листопада і тривало майже дві години.

За цей час представники різних церков, за участі студентів, спробували зрозуміти, що говорить Біблія про екуменізм, чи потрібна нам така єдність і чи передбачало Святе Письмо розкол церкви?

Щоб відповісти на ці та багато інших питань, Біблію вибрали не випадково, адже сама ця книга об’єднує усіх християн, сказав під час доповіді завідувач кафедри Біблійних наук УКУ, доктор біблійного богослов'я, священик УГКЦ протоієрей Юрій Щурко:

«Я думаю, що, якби ми частіше читали Святе Писання, то ми б ліпше чули один одного – немов різні конфесії одного неподільного Тіла Христового. На моє переконання, якби ми частіше чули те, що говорить Біблія, а не свої емоції, то нам було б простіше розгледіти один в одному брата чи сестру».

Доповідачі, серед яких, окрім греко-католиків, представники православних та протестантських церков, зазначили, що згідно зі Священним Писанням, об’єднання християн є неминучим.

Про це говорить і євангелист Йоан Богосов у Одкровенні:

«І побачив я місто святе, Єрусалим новий, що сходить з неба від Бога, приготований, мов наречена, прикрашена для мужа свого» (21, 2).

Все частіше і частіше у середовищі християн нашої країни обговорюється ідея створення Єдиної Помісної Церкви в Україні та набуття українськими Церквами нового канонічного статусу. Зважаючи на важливість цієї ідеї для нашого народу, Українська Греко-Католицька Церква і провела цей круглий стіл.

Зазначимо, що лише на Житомирщині існує 22 християнські конфесії.

Підготував Леонід Мацієвський

Переглядів: 522 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: