Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 23:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2015 » Грудень » 16 » Відбулися підсумкові збори духовенства Житомирського протопресвітерства
21:14
Відбулися підсумкові збори духовенства Житомирського протопресвітерства

У середу, 16 грудня, у Свято-Введенському жіночому монастирі пройшли підсумкові річні збори духовенства Житомирського протопресвітерства під проводом протопресвітера Віталія Сидорука.

Розпочалося зібрання молебнем до Пресвятої Богородиці перед її Белзською чудотворною іконою, що зберігається у монастирі. Отці піднесли свою молитву за мир в Україні та Боже благословення для українського народу. Після чого отець Віталій звернувся до присутніх священиків з духовною наукою. Протопресвітер наголосив на важливості передріздвяного часу у духовному житті, а Церкви, як рятувальної станції для тих хто потопає сьогодні серед хвиль спокус та гріхів.

На початку засідання священики заслухали важливі повідомлення з єпархіальної канцелярії. Особливу увагу було звернено на Парафіяльний правильник УГКЦ разом зі Статутами парафіяльної пастирської та парафіяльної економічної рад, а також на Правильник протопресвітера УГКЦ, які незабаром наберуть чинності. Було звернено особливу увагу на обов’язковому доведенні вищезгаданих документі до відома парафіян, а також обов’язковому їх дотриманню. Священики обговорили «Послання Блаженнішого Святослава з нагоди проголошення Святого року Божого милосердя в УГКЦ» та роздумували про особливості проведення різних заходів з цього приводу на парафіях протопресвітерства.

Наступним пунктом зустрічі був підсумок реалізації Душпастирського плану на 2015 рік. Були обговорені позитивні наслідки проведених акцій та заходів, а також причини невиконання деяких точок Плану. Були заслухані пропозиції до Душпастирського плану на наступний рік. Зокрема проведення «Великої коляди», Гаївок, а також з’їзду парафіяльних спільнот «Матері в молитві» та інших точок плану на Протопресвітерському рівні.

Обговорювалися питання Молодіжної комісії про які повідомив ієрей Роман Шкрібенець. Зокрема підготовки та поїздки на світовий день молоді, проведення літніх молодіжних та дитячих таборів, екскурсій, молодіжних великопосних  реколекцій.

Священики розглянули та обговорили підсумки Протопресвітерської візитації парафій, проаналізували труднощі, що виникають та ділилися успіхами у розвитку парафій.

На завершення зборів головуючий звернув увагу на пунктуальність щодо термінів подання річної звітності до канцелярії Архиєпархії, а також на певні особливості при їхньому складанні та відповів на питання духовенства.

Насамкінець зустрічі отець Віталій подякував усім за присутність та активну співпрацю. Завершилися збори спільною молитвою.

Переглядів: 675 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: