Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 09:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2011 » Січень » 18 » Василіянський монаший театр «В каптурах» дав виставу у Житомирі
01:26
Василіянський монаший театр «В каптурах» дав виставу у Житомирі

У Житомирі вперше відбувся виступ монашого театру «В каптурах»

«…А другий то празник – святого Василя», - співається у відомій коляді. Саме з цим святим багато пов’язано у житомирських греко-католиків. Ось тільки минулого тижня святкувала наша парафія свій престольний празник, а тепер, ніби продовженням святкування пам’яті цього великого Святого Христової Церкви у Житомирі, монаший театр «В каптурах» Чину святого Василія Великого і Василіянський Інститут філософсько-богословських студій Йосифа-Веніамина Рутського, що знаходиться в смт. Брюховичі, Львівської області, представив житомирянам нову виставу про життя святого Василія Великого - «Драбина Якова». Авторами сценарію виступають самі монахи-василіяни. Дорога освячення святого Василія Великого, на думку авторів, це драбина, по якій він вийшов на висоти, якою він Обожився (освятився) і став світильником, який вказує життєвий шлях на бурхливому морі сучасності.

Виступ пройшов 17 січня у житомирському Палаці культури. Організатором дійства була греко-католицька громада Житомира за підтримки Житомирської міської ради. 

Вистава, яка тривала майже півтори години, маючи високий рівень постановки, гри та самовіддачі акторів-аматорів, не тільки емоційно, але в першу чергу духовно вразила глядачів. Зала майже вщент була заповнена глядачами. Тут були і діти, і молодь, люди середнього та літнього віку. Атмосфера, яка панувала у цей час, ніби перенесла усіх присутніх у часи життя святого Василія. Кожен зміг побачити ті духовні подвиги, якими прославився ще за життя Великий Святитель. Апогеєм, як і на кожній Святій Літургії, стало Таїнство Євхаристії, яке на сцені установлював Ісус Христос, ламаючи хліб і ділячись ним із своїми апостолами, а ті, за велінням Христа, йшли у світ (у зал до людей) і там ділилися Даром Спасителя з усіма.

На закінчення о. Ігор Гріщенко подякував ректору інституту о. Роберту Лисейко, ЧСВВ та усім монахам-акторам за їх самовіддачу і бажання через мистецтво донести людям слова істини і добра та розбудити в їхніх серцях прагнення жити з Христом в Його Церкві. Усім глядачам отець побажав, щоб цей дар, який їм подарували цього вечора назавжди закарбувався не тільки в пам’яті, але головно в серці і душі кожного і став стимулом до творення Царства Небесного тут на землі.




Переглядів: 749 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 мирослава  
0
направду вистава заставила всіх нас вкотре задуматися над нашим життям

Ім`я *:
Email *:
Код *: