Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 16:32
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Вересень » 26 » У Вербівці урочисто відсвяткували свято Різдва Богородиці
15:59
У Вербівці урочисто відсвяткували свято Різдва Богородиці

21 вересня Парафія Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Вербівка, на Житомирщині, відсвяткувала храмове свято. З нагоди свята до села завітав з своїм пастирським благословенням преосвященний владика Богдан (Дзюрах) та чисельні гості: ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії отець Петро Жук зсемінарійним хором, настоятель храму св. Миколая що на Аскольдовій Могилі у Києві отець Ігор Онишкевич , який неодноразово допомагав вербівській парафії, житомирський протопресвітер з парафії Св. Василія Великого міста Житомир отець Віталій Сидорук з парафіянами, адміністратор парафії святих апостолів Петра і Павла смт. Вакуленчук отець Роман Шкрібенець з парафіянами, отець Роман Романович з міста Васильків з парафії Св. Юрія Переможця, о.Віталій Марцинюк з м. Фастова з парафії Св.Вмч. Димитрія Солунського, а також отці з Римсько-Католицької Церкви з смт.Ружин з Парафіі Божого Тіла і Крові Лаврентій Ян Жезіцький OSPPE та Олександр Кушлак OSPPE, голова сільської ради, парафіяни, а також гості з навколишніх сіл.

В часі святкування та молитви, яке пройшло на фундаменті майбутньої церкви, відбулось Перше урочисте святе причастя дітей, які готувались впродовж року навчанням та молитвою готувались до цієї важливої у своєму житті події. 

У своєму слові преосвященний владика Богдан привітав усіх з величним святом народження Пресвятої Богородиці, яка щойно прийшла на світ, підкресливши, що її життєва дорога – дорога святості, дорога до Голгофти, приведе її до неба. Також владика привів всім присутнім за приклад батьків Марії, Йоакима і Анни, які були вже старенькі, але мали сильну віру, через яку ми отримали цей плід – Пресвяту Богородицю. «Приклад сильної віри, витривалої, незрадливої ми повинні наслідувати та плекати своїм дітям, внукам, бо сьогодні дні лихі і нашу віру хочуть знищити вороги Христа» - наголосив проповідник. Також владика подякував старшим мешканцям села, які зберегли віру і попросив, щоб таку віру вони залишили тут в селі, у своїх сім’ях. 

По завершенні Літургії владика привітав діточок, які приступили до Першого Урочистого Святого Причастя, і всі процесійно вирушили на освячення фігури Ісуса Христа у центрі села. 

Настоятель храму отець Олег Лучка привітав всіх гостей і подякував всім тим, хто спричинився до встановлення фігури Ісуса Христа в селі.

Повідомив  о. Олег Лучка






Переглядів: 1028 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: