Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 05:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Серпень » 21 » У селі Короченки Чуднівського району встановили хрест та освятили земельну ділянку під будівництво нової церкви
13:27
У селі Короченки Чуднівського району встановили хрест та освятили земельну ділянку під будівництво нової церкви

У неділю, 20 серпня, відбулося освячення хреста та земельної ділянки під будівництво нового храму на честь святого апостола і євангелиста Івана Богослова у селі Короченки Чуднівського району Житомирської області.

Чин освячення, з благословення преосвященного владики Йосифа (Міляна), протосинкела Київської Архиєпархії, здійснив протоієрей Віталій Сидорук протопресвітер Житомирський.

Розпочали святкування з освячення тимчасової каплиці у приміщенні місцевого клубу та Святої Літургії, яку очолив протоієрей Віталій Сидорук у співслужінні адміністратора парафії ієрея Степана Вавричина, а також духовенства протопресвітерства: священників Романа Шкрібенця, Остапа Дудака та Андрія Окрепкого. Опісля Громада процесійно вирушила на місце майбутнього будівництва.

Біля підніжжя встановлено хреста духовенство звершило Чин освячення земельної ділянки та помолилися за молоду громаду. У зверненні до вірних протопресвітер побажав, щоб цей хрест, з якого тут все сьогодні починається, який є символом та джерелом безмежної Божої любові, був знаком та джерелом примирення, любові та натхнення до добрих діл у громаді та побажав якнайшвидше збудувати новий храм, де кожен зможе знайти мир та Божественну благодать.

На завершення святкування молодь парафії представила коротку духовно-мистецьку програму. Парафіяни на знак подяки подарували гостям власноруч розписану парафіянкою Світланою Вознюк, дерев’яну тарілку у стилі Петриківського розпису із зображенням майбутньої Церкви.

Хочемо зауважити, що парафія святого Івана Богослова створена 2016 року. Мешканці села раніше для задоволення своїх духовних потреб їздили до храмів Чуднова, проте у першій половині 20 століття тут збудували церкву на честь святого апостола і євангелиста Івана Богослова. Правда проіснував храм недовго - його спіткала доля багатьох церков, він був знищений. Майже сто років село знову перебуває без храму. Час від часу сюди доїжджають священики з нагоди тих чи інших свят, проте люди тут хочуть молитися регулярно та мають велике бажання відновити свій храм.

З цієї нагоди мешканці села 15 жовтня 2016 року зібрали загальні збори та утворили нову парафію. Назву громади вирішили залишити колишню - святого Івана Богослова, а юрисдикційно-приналежними парафіяни вирішили бути до Української Греко-Католицької Церкви. Допомагав у цьому новим парафіянам священик із Чуднова ієрей Степан Вавричин. Отець часто молився з парафіянами, підтримував та давав настанови, допомагав організаційно. Так подавши всі необхідні документи, парафія була зареєстрована розпорядженням голови Житомирської ОДА 22 грудня 2016 року. Опікується громадою й надалі отець Степан Вавричин.

Переглядів: 703 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: