Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 20:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Березень » 24 » У парафіях Житомирського протопресвітерства розпочалися великопосні реколекції
19:01
У парафіях Житомирського протопресвітерства розпочалися великопосні реколекції

Великий піст – це не просто час утримання від чогось приємного, це насамперед – дорога до Воскресіння. Пережити її найкраще допомагають духовні зустрічі та моменти призадуми. Така нагода у жителів Вакуленчука та Великих Коровинців трапилась 21-23 березня. Реколекції проводив отець Максим Рябуха, що прибув на запрошення отця Романа. Отець Максим належить до згромадження отців-салезіян, особливою харизмою яких є праця із потребуючою молоддю. На даний момент він служить у Києві. Разом із ним люди змогли ще раз обдумати останні моменти із життя Ісуса – Тайну Вечерю, Хресну Дорогу та сім останніх слів Ісуса на хресті. Наука отця змушує людей не лише задуматись про страждання Христа, а й переосмислити свої власні вчинки та підхід до життя, звернути увагу на ближніх навколо себе. Особливу увагу також отець звернув на прощення і слова Ісуса: «Отче, відпусти їм, бо не знають, що роблять…»(Лк 23,34)

Піст закликає нас не лише до відмови від чогось, а також до вчинків служіння. Однією із форм молодіжного служіння є аніматорство – праця із дітьми та молоддю. Саме тому у ці дні також пройшла третя зустріч курсів аніматорів. 12 молодих хлопців та дівчат з Вакуленчука та Великих Коровинців здобували знання з психології та катехизму, вчились робити гуртки та проводити ігри. Це допоможе їм літом організувати табір для молодших, а також – поглибити своє служіння при парафії. Курси проводили четверо аніматорів зі Львова, які уже не вперше на Житомирщині і дуже прив’язались до місцевої молоді.

Також відчуття особливості цих вихідних поглибилось посилилось завдяки присутності двох семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Назара Ясіновського та Святослава Шкрібинця, які разом з парафіянами співали Хресну Дорогу, Літургію, Акафіст та вечірню

подав о. Роман Шкрібенець

Переглядів: 525 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: