Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 01:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Квітень » 21 » У Коростишеві розпочато регулярні богослужіння
22:19
У Коростишеві розпочато регулярні богослужіння

Світлий Празник Христового Воскресіння став черговою точкою відліку у парафіяльній історії вірних Української Греко-Католицької Церкви Коростишева. Адже у цей день громада майже у повному складі зібралася на святкове богослужіння. Хоча парафія зареєстрована більше року тому, до цього часу через брак приміщення богослужіння проводилися у приватних помешканнях парафіян. Тільки нещодавно громада змогла арендувати кімнату в будинку по вул. Шевченка 14, де наразі змогла облаштувати свою каплицю.

Розпочалися регулярні богослужіння у новій каплиці вже у Страсний Тиждень. Так у Великий Четвер було відслужено Утреню Страстей, у Велику П’ятницю -- виставлено Плащаницю, а вже в Світлий Празник Воскресіння Христового в каплиці вперше прозвучало торжественне і величне Христос Воскрес! Розпочалось богослужіння Надгробним, а відтак Воскресна Утреня наповнила каплицю та серця людей великою радістю Воскресіння Христового, де вірні радісно співали гімн прослави Христа: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим що в гробах життя дарував!» 

На Божественній Літургії вірні з трепетом та побожністю приступили до Святого Причастя. Опісля відбулося врочисте освячення Пасок, після чого вірні ділилися один з одним радістю Христового Воскресіння, а також частували один одного освяченими крашанками та Пасками. 

Протягом Світлого тижня парафіян неодноразово вітали вірні з сусідніх парафій, а житомирські гості з парафії святого Василія Великого своєю присутністю та молитвою підтримали  молоду парафію.

Пригадаємо, що відтепер богослужіння у Коростишівській парафії святого Івана Хрестителя відбуваються регулярно. З понеділка по П’ятницю запрошуємо усіх взяти участь у Божественній Літургії о 18:00. У суботу служиться Літургія за померлих о 9:00, а Велика Вечірня о 18:00. У неділю запошуємо розділити радість зустрічі з Воскреслим Христом у Божественній Літургії о 10:00.

Підготував отець Василь Юрків,

адміністратор парафії у Коростишеві




Переглядів: 1017 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 SergVam  
0
<a href=http://zmkshop.ru/novosti/izgotovlen-i-zapushchen-v-montazh-stalnoy-karkas-v-seysmicheskom-rayone-pod-klyuch/>металлокаркас при сейсмике</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *: