Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2019 » Січень » 10 » У храмі на Житомирщині 6-й рік поспіль влаштувують для безхатьків справжній Святвечір
13:39
У храмі на Житомирщині 6-й рік поспіль влаштувують для безхатьків справжній Святвечір

Серед гостей – не всі безхатьки, чимало з них живуть за межею бідності і мають проблеми зі здоров'ям

А в греко-католицькому храмі у Бердичеві, на Житомирщині, влаштували Святвечір для безхатьків. Таку різдвяну вечерю для нужденних парафіяни храму влаштовують уже шостий рік поспіль. Для гостей приносять домашні страви, співають колядки та розігрують вертеп.

До святкового столу отець Іван запрошує особливих гостей храму. Майже два десятки нужденних прийшли на традиційний благодійний вечір.

"Ми тішимося тим, що вони відкликаються на наше запрошення і тішимось, що ми як парафія можемо з ними поділитися тими дарами, які зазвичай готуємо для своїх родин. Ідемо по тих місцях, де є найбільше скупчення людей, ринки, вокзал. Отак ми їх збираємо і формуємо", – розповів адміністратор парафії Святого Йосафата ієрей Іван Цихуляк.

Серед гостей – не всі безхатьки. Чимало з них живуть за межею бідності і мають проблеми зі здоров'ям. Парафіяни кажуть: прихистити і нагодувати нужденних у часи Різдва – справа благородна.

"Для нас всі люди однакові. Ми їх любимо так само як і своїх близьких, ми їх збираємо, бо вони є наші громадяни. Робити добро і віддавати – це найбільше задоволення, ніж задоволення отримувати подарунки", – переконана парафіянка храму Світлана Пухальська.

У храмі частують узваром і домашніми пісними стравами. Все готували парафіяни.

"Принесла картоплю з грибами, вареники з капустою, фрукти – мандарини, бурячок з горіхами і з огірочком та цибулькою. Узвар, кутю, яку несуть всі парафіяни, в кожного вона на смак різна", – зазначає пані Світлана.

Гостей не лише годують, їм також дарують одяг та необхідні речі.

Такі благодійні різдвяні вечері у храмі влаштовують шостий рік поспіль. Парафіяни сподіваються, що наступного року прийде ще більше людей.

Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков, "5 канал"

 

Переглядів: 756 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: