Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 09:38
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Липень » 28 » У Бердичіві пройшов перший з'їзд молитовних спільнот «Матері в молитві» Житомирського Протопресвітерства
21:00
У Бердичіві пройшов перший з'їзд молитовних спільнот «Матері в молитві» Житомирського Протопресвітерства

У суботу, 26 липня у місті Бердичіві пройшов перший з'їзд молитовних спільнот «Матері в молитві» Житомирського Протопресвітерства у якому взяли участь 76 делегаток майже з усіх парафій Протопресвітерства. Також у роботі з’їзду взяла участь чимала делегація з Вінниці.

Потреба проведення такого заходу визрівала вже довший час. Адже у цілій Житомирській області повноцінна спільнота функціонувала дотепер тільки у Житомирі, нещодавно зорганізувалася така група у Бердичіві, а бажання створення спільнот об’єднувало і матерів з інших парафій.

Перша молитовна спільнота руху виникла в Англії у 1995 році. Її заснувала англійська бабуся Вероніка Вільямс. Подібні молитовні спільноти стали швидко поширюватись за кордоном. Сьогодні рух представлений у вісімдесяти країнах світу. В Україні перша спільнота виникла 14 вересня 2000 р. при соборі Святого Юра у Львові. На заснування руху в нашій Церкві своє благословення дав Блаженнійший Патріарх Любомир.

По всьому світі матері мають те саме молитовне правило з невеликими особливостями для кожної конкретної країни. Під час спільної молитви матері кладуть до спеціального кошика перед іконою Христа свої прохання, а потім віддають священику для молитви на Літургії. Крім молитовних практик «Матері в молитві» займаються також благодійною діяльністю: допомагають сиротам, відвідують будинки пристарілих.

Із вітальним словом до делегаток звернувся Житомирський протопресвітер протоієрей Віталій Сидорук. Після чого матері з’єдналися у спільній молитві, переходячи крок за кроком сторінки свого молитовника. Для багатьох жінок, що брали участь у цій молитві, це була особлива і незабутня подія, бо багато з них пережили саме такий спосіб спільної молитви вперше.

Опісля всі зібралися на Святу Літургію, яку з благословення Владики Йосифа Міляна, очолив віце-канцлер Київської Архиєпархії протоієрей Василь Чудійович. З ним співслужили усі священики, що прибули сюди разом з матерями зі своїх парафій: протоієрей Віталій Сидорук, ієреї Іван Цихуляк, Роман Шкрібенець, Роман Жолобчук та єромонах Григорій Рогацький. Після обіду відбулася конференція на якій протоієрей Василь Чудійович ознайомив усіх присутніх зі Статутом та правильником руху, а також зупинився на особливостях створення та діяльності молитовних спільнот руху на парафіях.

Після обговорення представники парафій прийняли рішення про створення спільнот у своїх громадах, а також обрали координаторів цих спільнот. Підсумком проведення з’їзду стало розширення діяльності руху у Протопресвітерстві. Так відтепер спільноти руху «Матері в молитві» функціонують у парафіях Житомира, Бердичіва, Чуднова, Любара, смт. Вакуленчук та Великі Коровинці, а також села Жежелів. Вінницька спільнота також поставила собі за мету поширити діяльність руху у Вінницькому протопресвітерстві.

Завершилося зібрання молебнем до Пресвятої Богородиці та співом гімну «Боже Великий єдиний».

Переглядів: 905 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: