Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 18:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Грудень » 20 » Свято Миколая у Житомирі
23:46
Свято Миколая у Житомирі

Святий Миколай – це приклад доброти. І в цей день ми повинні допомагати потребуючим і близьким людям.

Про це заявив кардинал Любомир (Гузар) в інтерв’ю телеканалу ZIK.

«Миколай є примір, як ми повинні один одному допомагати, робити добро один одному. І в цей день ми засвідчуємо переконання, що треба всім потребуючим допомогти, що треба ближнім нашим людям робити якусь приємність також. Так, як ми даємо даруночки дітям, так даємо даруночки і старшим – як свого роду символ доброти. Це для того, щоб діти чи старші сказали «дякую» і відчули, що хтось їх любить», – сказав владика.

Про це знають і завжди пам’ятають у Житомирській парафії святого Василія Великого. Вже стало доброю традицією для житомирських молодих парафіян допомагати святому Миколаєві подорожувати рідним місто. Так у переддень свята парафіяльна молодь дружно зібралася, щоб допомогти святому пакувати подарунки.  А вже у сам день свята усі пакунки було доставлено за призначенням.

Розпочалася подорож Миколая з ортопедичного відділення житомирської обласної дитячої лікарні. Тут святий Миколай завітав до кожної палати, кожного хворого. Отримуючи пакуночок з ласощами діти відчули й безмежне тепло люблячого серця, що не забуло у цей день про них. Малеча віддячила веселими піснями та віршами, хоча декому, через стан свого здоров’я це давалося не просто.

Вже ввечері Миколай вітав дітвору у парафіяльній церкві. Після святкової Літургії маленькі парафіяни показали виставу, яку ретельно готували під проводом сестер-василіянок на заняттях у недільній школі. При кінці вистави з’явився й сам Миколай. Як завжди ніхто не залишився непоміченим, кожен дістав свою нагороду.

Наступного дня наша молодь разом з сестрами-монахинями допомогла святому Миколаєві потрапити до Житомирської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату, у якій навчаються діти з особливими потребами. Всі разом вчили нових пісень про Миколая, а потім, коли прийшов сам святий, учні показали коротеньку програму з пісень і віршів. Кожен демонстрував свої таланти та працелюбність.

Наступного року Миколай обіцяв прийти знову…

Переглядів: 655 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: