Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 00:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Січень » 12 » Свята Вечеря у Храмі Бердичева
22:30
Свята Вечеря у Храмі Бердичева

«Коли справляєш обід або вечерю, не клич твоїх друзів, ні твоїх братів, ані твоїх родичів, ані сусідів багатих, щоб часом і вони також тебе не запросили й не було тобі відплати; але як справляєш бенкет, заклич убогих, калік, кривих, сліпих. І ти будеш щасливий, тому що вони не мають чим тобі відплатити, – тобі бо віддасться в день воскресіння праведних». (Лука 14, 12-14)

Немає напевно більшої радості як зігріти, нагодувати чи розвеселити бідну людину. Та ще й коли? На святий вечір. Це правило стало для парафіян святого Йосафата міста Бердичева, вже доброю християнською та суспільно-виховною традицією.

Цьогоріч, як і кілька років поспіль, в надвечір’я Різдва Христового, вірні спільноти з усіх куточків міста поспішали до Храму на богослужіння несучи від своїх родин і сімей різні дари для бідних та убогих людей, що сходились до Храму на святу вечерю. І вмить, запашна кутя, пампушки з медом, вареники та інші святвечірні страви враз із запашним ладаном, створили неперевершену атмосферу святого вечора.

Піснеспіви стихир повільно підносили людське єство до небес, в той час як ангельський світ готувався сповістити людство про Дивную Новину. Щораз голосніше звучало радісне й пророче: «з нами Бог».  

Коли на небі зарясніло зорями, настоятель спільноти отець Іван, запалив святвечірню свічку, благословив страви і з усіма запрошеними людьми сів до вечері. Настала невимовна тиша. Свята ніч. Колядки,  дитячий вертеп відривали гостей від сірих реалій та неначе переносили їх чи то в милі спогади дитинства чи справді на небеса. Потекли сльози. Відчуваєш дух Різдва. Розумієш, що найцінніше, що дав людині Господь-це теплота душі і для того, щоб нею ділитись  і приймати - треба бути просто людиною.

Як зазначив отець Іван, особливою прикметою акції «Святий вечір для бідних» в нашій парафії є те, що ми не приносимо напівфабрикатів куплених в крамницях чи супермаркетах. Строго-настрого дотримуємось принципу «поділись тим що готуєш для святої вечері своїй родині». Тобто ми ділимось з бідними людьми часткою нашого домашнього святвечірнього асортименту зібраного для родинного різдвяного столу. Тим самим ми ділимось теплом, любов’ю і світом наших родин. Відкриваємо наші очі і серця на потреби таких самих Божих дітей, які є золотою брамою любові Бога.

Отець склав щиросердечну подяку усім небайдужим парафіянам, які долучилися до організації акції, гостям які відізвались та не знехтували запрошенням та побажав усім щасливого Різдва.

Переглядів: 1047 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: