Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 12:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Грудень » 18 » Спільні збори духовенства Житомирського та Вінницького протопресвітерств пройшли у Вінниці
22:15
Спільні збори духовенства Житомирського та Вінницького протопресвітерств пройшли у Вінниці

У вівторок, 16 грудня 2014 року у місті Вінниця відбулися загальні збори духовенства Житомирського та Вінницького протопресвітерств. Розпочалося зібрання Святою Літургією, яку очолив протопресвітер Житомирський протоієрей Віталій Сидорук. Йому співслужили протоієрей Микола Дуркалець, протопресвітер Вінницький,  ієромонах Григорій Рогацький, ВС, адміністратор парафії, та священики, що прибули на зібрання.

Після Богослужіння до усіх присутніх з духовною наукою звернувся ієромонах Григорій Рогацький, ВС. Головною темою розважання було братерство духовенства та взаємопідтримка у священстві. Після короткої духовної призадуми збори продовжилися згідно порядку денного.

Перше з представлених питань стосувалося виборів представника від протопресвітерства до Пресвітерської ради, тобто зібрання священиків, які представляють пресвітерій, завданням якої є допомагати єпархіальному єпископові своєю порадою згідно з приписами права в тих справах, які стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії, оскільки, термін на який обиралися представники підійшов до завершення. За підсумками голосування кандидатом від Житомирського протопресвітерства обрано ієрея Романа Шкрібенця, адміністратора парафій смт. Вакуленчук та Великі Коровинці.

Після підведення підсумків голосування духовенство розглянуло Душпастирський план протопресвітерства на 2015 рік. Так зокрема на 25 квітня було призначено проведення спільного з’їзду спільнот «Матері в молитві» для усіх спільнот обох Протопресвітерств. Також було розглятуто питання проведення Великопосних реколекцій для молоді, літнього молодіжного табору, футбольного турніру, гри Брейн-ринг до року митрополита Андрея Шептицького.

Наступним питанням, що було представлене головуючим, стало питання впорядкування парафіяльного життя. Отець Віталій Сидорук представив до уваги священиків Парафіяльний правильник та Статути Душпастирської та Економічних рад, що мають бути створені на парафіях та допомагати священику у вирішенні поточних справ.

Опісля було повідомлено про проведення щорічних Канонічних візитацій на парафіях. Обговорювалися особливості візитацій 2015 році та графік їх проведення. Також були обговорені питання статистичних звітів, комунікації між священиком та протопресвітером та інші поточні питання.

Завершилося зібрання спільною молитвою.

 

 

Переглядів: 626 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: