Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 19:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Листопад » 28 » "Сирітство перед лицем життя" - репортаж ЖОДТРК про Суспільні Дні у Житомирі
23:36
"Сирітство перед лицем життя" - репортаж ЖОДТРК про Суспільні Дні у Житомирі

На Житомирщині зменшується кількість соціальних сиріт. Принаймі так стверджує статистика. Проблему дітей, які позбавлені батьківського піклування, розглянули у Житомирі під час круглого столу. В області понад три тисячі шістсот дітей є сиротами. Із них 80 відсотків мають цей статус при живих батьках. Це досить висока цифра, проте цього року кількість дітей-сиріт на Житомирщині зменшилась на 4 відсотки.

Сумна статистика стверджує – найчастіше батьківських прав позбавляють через пияцтво. Проте є й інші причини. Організатор круглого столу, Житомирський протопресвітер УГКЦ Віталій Сидорук наголошує – низький духовний рівень та падіння моральних цінностей не сприяють щасливому дитинству. 

Віталій Сидорук – Житомирський протопресвітер УГКЦ

«Працюємо із житомирським інтернатом, так само там багато ще є соціальних сиріт. По можливості намагаємося дати їм хоч трохи забезпечення , хоч трохи тої любові і уваги.»

На круглий стіл прийшли не лише церкви, а і чиновники . Зокрема, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Саківська каже – «На Житомирщині дітям допомагають знаходити нові родини».

Олена Саківська заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації

«Понад 78% дітей у нас влаштовані у сімейні форми виховання, це усиновлення, під опіку, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. »

Байдужість суспільства одна з головних причин сирітства ,як явища, в Україні – кажуть організатори заходу. Силами держави, церкви та не багатьох громадських організацій цю проблему не вирішити. Слід об’єднати зусилля усіх, а не допомагати по окремості. Крім того потрібно брати приклад з європейських країн, адже у багатьох із них проблема соціального сирітства взагалі відсутня.

Житомирська облдержтелерадіокомпанія.


Переглядів: 648 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: