Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 06:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2013 » Січень » 17 » Різдвяний вертеп у Вербівці
22:24
Різдвяний вертеп у Вербівці

У день свята Різдва Христового ми всі разом творимо одну боголюдську родину, святкуючи присутність між нами новонародженого Христа – Бога, який став людиною. У тій дитині, каже апостол Павло, спочиває вся повнота божества. Тому ми говоримо, що свято Різдва Христового – свято дуже глибокої, ніжної близькості Бога до людини.

І вперше за останнє сторіччя в селі Вербівка знову історичне дійство відродження Різдвяних християнських традицій - вертепу. Для села, прихожан, батьків, гостей - це було справжнє свято. Побачили небачене!

І в часі сьогоднішніх Різдвяних Свят діти та молодь невеличкого села Вербівка, намагалась відродити давні наші християнські традиції, показати ту близькість Бога до людини, які в час комуністичного режиму були заборонені та забувались. Невеличка кагорта прекрасних діточок, які ще не знали про те що можуть відтворити і відродити Різдвяне дійство народження Христа були в захопленні від коляд які несли від хати до хати. Вони змогли вітати своїх рідних і близьких колядками і пригадати кожному про вічність до якої кличе нас Господь, пригадати кожному християнські настанови у привітаннях та віншуваннях які летіли з радісних уст дітей, і кожен з них став бажаним гостем осель які відвідували діти.

Як у своєму різдвяному слові Блаженніший Святослав (Шевчук) сказав «Ми, українці, які будуємо незалежну Україну в новому тисячолітті, дуже часто у своєму серці відчуваємо, що сьогодні хтось нам каже, що ми є «зайві» люди. Сьогодні молоде покоління почувається виключеним з того суспільства, в яке воно прагне інтегруватися. Кожен з нас у будь-яку хвилину може стати «зайвою» людиною на своїй рідній землі, але в сьогоднішньому святі – у Різдві Христовому наш Творець нам каже, що в Нього немає «зайвих людей», що Він нікого зайвим не створив. Він каже, що є разом з нами, Він воплотився, щоб розділити повсякчасний момент людської історії, щоб ми відчули себе любленими Богом».

І тому цю любов найкраще може показати дитина, яку батьки в силі виховати духовно та морально багатою через наслідування Новонародженого Христа. Громада «Різдва Пресвятої Богородиці» Української Греко-Католицької Церкви у с. Вербівка сподівається, що  у кожному нашому селі, місті, поселеннях  будуть  відроджуватись християнські традиції наших батьків та прародичів, щоб всі відчули любов та присутність Спасителя у його серці.


Переглядів: 626 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: