Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2017 » Січень » 16 » Парафія Святого Василія Великого відзначила 20 років відновлення своєї діяльності в Житомирі
13:14
Парафія Святого Василія Великого відзначила 20 років відновлення своєї діяльності в Житомирі

Цього року організатори святкування присвяченого черговій річниці відновлення діяльності парафії вирішили не лише приймати подарунки, а і дарувати їх. Тому на честь своєрідного «дня народження парафії», 15 січня для житомирян та гостів міста в Житомирській обласній філармонії ім. Святослава Ріхтера пройшов безкоштовний благодійний концерт «Різдвяне диво». Дарували свої таланти глядачам творчі колективи зі Львова, Житомира та Донеччини: фортепіанне тріо «Amabile» (Житомир), академічний ансамбль танцю «Сонечко» (Житомир), Лідія Футорська (скрипка, Львів), Божена Корчинська (сопілка, Львів), Сергій Хоровець (кнопковий акордеон, Львів), Оля Жаровська (сопрано, Львів), Ірина Зарицька (фортепіано, Львів), вокальний ансамбль «Кредо» (місто Бахмут, Донецької області).

Зазначимо, що концерт був благодійним. Після нього у холі філармонії відбувалося збирання коштів для лікування 9-річного житомирянина Володі Каблова, який в листопаді минулого року підсковзнувся на неприбраній кучугурі снігу на зупинці і потрапив під колеса тролейбуса. Зараз для лікування хлопець потребує значних коштів.

Перед початком концерту вступне слово промовив отець і глава Української Греко-Католицької Церкви блаженніший Святослав. У своїй промові він закликав людей «інвестувати у життя і Божим миром перемогти ту війну, яку нам сьогодні нав’язують».

Крім того, зранку того ж дня в храмі Святого Василія Великого блаженніший Святослав очолив Святу літургію, після якої з настоятелем парафії Святого Василія Великого, протопресвітером Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Віталієм Сидоруком  відправився на зустріч із керманичами Житомирської області – головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем та головою облради Володимиром Ширмою. На зустрічі обговорювалися питання співпраці УГКЦ з обласною владою і сприяння у виділенні земельних ділянок для будiвництва храмiв у м. Радомишлі та Житомирі.

Ігор Гундич так наголосив на важливості цієї зустрічі: «Релігія відіграє важливу роль у житті кожного українця. І ви ті люди, які наставляють нас, громадян, сповідувати та виконувати Божі заповіді. Тому для мене велика честь спілкуватись із Вами», – відзначив голова ОДА.

Наразі святкування річниці відновлення служіння парафії не є завершеними. Вони продовжуватимуться протягом усього року. Вже є запланованими проведення декількох наукових семінарів та конференцій, щодо історії УГКЦ на Житомирських землях.

 

Переглядів: 1698 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: