Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 17:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Грудень » 3 » Освячено каплицю у Чуднові
20:50
Освячено каплицю у Чуднові

Рік 2014, що підходить до завершення, видався досить плідним та Богом благословенний для багатьох парафій Житомирського Протопресвітерства. Так після тривалої перерви продовжено будівництво храму святого Василія Великого у Житомирі, а на початку жовтня було освячено новозбудовану церкву у Бердичіві. І ось добрим підсумком прожитого року стала чергова велична подія.

У Неділю, 30 листопада, преосвященним єпископом Михаїлом (Бубнієм), екзархом Одеським, в місті Чуднові було освячено каплицю на честь Святого Архистратига Михаїла. На свято завітали численні гості з Чуднова та парафій житомирського протопресвітерства, а саме: Житомира, Бердичіва, Вакуленчука, Великих Коровинець, Жежелева. Також були вірні та духовенство інших конфесій міста та місцева влада.

Минуло вже вісім років, як Українська Греко-Католицька Церква відновила свою діяльність у Чуднові. На початку громада мусила долати численні труднощі. Чи не найбільшою з них була відсутність власного храму. Тому парафіяни були змушені орендувати приміщення та пристосовувати його для молитви. Згодом, отримавши земельну ділянку, вирішили збудувати свій Храм. Наразі Господь допоміг нам через руки багатьох жертводавців звести тимчасову каплицю. незабаром, поряд з каплицею, планується збудувати величавий кам’яний храм-ротонду, у візантійському стилі.

Під час освячення Владика Михайло наголосив у своєму вітальному слові, що ця Храмина має стати осередком духовного єднання Бога і людини, осердям особливого перебування Бога. Єпископ також висловив щиру подяку усім парафіянам і жертводавцям без яких ця подія навряд чи б відбулася. Також Владика побажав усім міцного здоров’я,Божої благодаті та усіх небесних і земних благ! Ієрей Степан Вавричин, настоятель парафії Святого Архистратига Михаїла, подякував усім хто причинився до зведення каплиці, усім хто допомагав добрим словом,порадою,молитвою. Також висловив слова подяки Єпископу,духовенству,сестрам-монахиням і усім присутнім парафіянам і гостям, які розділили радість цієї величної події! По закінченні Літургії духовенство разом з усіма парафіянами молилися за припинення воєнних дій в Україні і такий потрібний нам мир!

Подав ієрей Степан Вавричин






Переглядів: 681 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: