Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 04:48
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2013 » Липень » 4 » На куполі монастирського храму встановлено хрест
20:21
На куполі монастирського храму встановлено хрест

Історія Житомирського Свято-Введенського жіночого монастиря сестер чину святого Василія Великого розпочалася 2 грудня 2005 року, коли на запрошення житомирського адміністратора, отця Віталія Сидорука і за благословенням Преосвященного Владики Василія (Медвіта), Екзарха Києво-Вишгородського, сестри Чину Святого Василія Великого приїхали до Житомира для провадження молитовного життя і праці при парафії.

На початку сестри-монахині понад рік мешкали в однокімнатній квартирі, яку люб’язно запропонували небайдужі парафіяни.

2007 року за сприянням церковних благодійних організацій вдалося придбати невеличкий будинок, де й розпочався новий етап розбудови монастиря.

Оскільки маленькі кімнати придбаного будинку не вміщали усіх, хто прибував до монастиря зі своїми потребами, 2008 року було прийнято рішення розпочати розбудову монастиря.

І от за п’ять років кропіткої праці маємо майже завершений будинок монастиря, а також підходять до завершення роботи по будівництву монастирської церкви.

Особливим для насельниць монастиря, а також кожного віруючого житомирянина, став місяць червень 2013 року, бо саме протягом цього місяця продовжились будівельні роботи у храмі. Так після річної перерви, спричиненою браком коштів, було встановлено вікна, а також розпочато покрівельні роботи. А найголовніше, що на куполі нового храму встановлено хрест, який було освячено під час храмового празнику 4 грудня 2012 року у день святкування Введення у Храм Пресвятої Богородиці.

Встановлення накупольного хреста, також як і закладення першого каменю, є значимим етапом у будівництві святині. Ця подія символізує собою закінчення основних будівельних робіт храму.

Ще попереду маємо багато роботи, щоб храм набув свого справжній вигляду. Це зовнішні й внутрішні опоряджувальні роботи, впорядкування дзвіниці, благоустрій території. Тому просимо вас про молитву за довершення будівництва нашого монастиря.


Переглядів: 692 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 владика Богдан  
1
Слава Ісусу Христу!
Щиро радію з Сестрами-Василіянками та отцями-душпастирями і дякую Богові за те, що в Житомирі постав такий чудовий духовний центр. Нехай він буде для усіх, хто тут служить і хто на цьому місці заноситиме свої молитви до Господа, джерелом благодаті і благословення!

+ Богдан

Ім`я *:
Email *:
Код *: