Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 08:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Лютий » 29 » Молодіжні вечорниці у Києві.
16:05
Молодіжні вечорниці у Києві.

Відроджуючи давні традиції у  суботу, 25 лютого в музеї народної творчості Гончара, що в Києві, відбулися Запусти-2012. Це традиційні передпісні гуляння, організовані київською молодіжною спільнотою Обнова, за сприяння молодіжної комісії Києвської архиєпархії.

Вечорниці передали багату традиційність та звичаї українського народу, адже важливим елементом дрес-коду свята була вишиванка (або ж увесь національний стрій). На святі лунали виключно українські пісні, проводився також і майстер-клас автентичних танців. Тому всі присутні змогли відчути себе в середовищі, в якому парубкували та дівували наші дідусі та бабусі.

Розпочалися святкування привітальним словом о. Василя Чудійовича, який коротко розповів, що таке вечорниці і разом з усіма сотворив молитву.

Гостями вечорниць стали молодіжна спільнота з Житомира, молодь фастівської парафії св. Димитрія та інші мешканці та гості столиці. Найбільшим сюрпризом для всіх присутніх була інсценізація казки "Коза-Дереза", яку представили організатори вечорниць, а також запрошений гурт Буття: цей гурт займається відродженням та збереженням різноманітних традиції українського краю, зокрема пісенно-танцювальних.

Ось таким веселим дійством ми відсвяткували Масницю та достойно підготувалися до величного часу Великого посту.






Настя Мінко.

Переглядів: 883 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: