Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2010 » Листопад » 17 » Конгрес мирян Центральної, Східної та Південної України
21:58
Конгрес мирян Центральної, Східної та Південної України

У Києві відбувся Конгрес мирян Центральної, Східної та Південної України

З 12 по 14 листопада у Києві проходив Конгрес мирян Центральної, Східної та Південної України, в якому взяли участь також четверо представників нашого деканату: о. Ігор Гріщенко та сестра Назарія Михайлюк, ЧСВВ (м. Житомир), Лариса Пижук (смт. Вакуленчук) і Ярослава Павлюк (смт. Любар). Метою акції було вказати мирянам їх завдання у житті Церкви та разом обміркувати шляхи їх виконання у конкретних обставинах життя Церкви на теренах східної України. Бажання всі тих, хто брав участь у роботі Конгресу зводилося до стремління «чинити міцним своє покликання та вибрання» (2 Пт. 1,10). 

Робочий процес на Конгресі ознаменувався активною працею. Розпочався він словом привітання та благословення Блаженнішого Любомира на добру і плідну працю. Пізніше о. Василь Чудійович охарактеризував напрацювання соборів в Архиєпархії та Екзархатах. Важливим у процесі роботи був аналіз особливостей душпастирювання на теренах Східної та Центральної України, який зробив і виголосив владика Йосиф (Мілян). Звучали також доповіді звучали з уст окремих учасників, зміст яких окреслювався інформативно-ознайомчим характером особливості церковного життя в тому чи іншому Екзархаті чи Архиєпархії. Важливим етапом праці у Конгресі була робота у трьох групах: євангелізаційно-катехитична, медійно-освітня, харитативна, під час якої учасники отримали можливість кращого знайомства, представлення ситуації на парафії у своєму регіоні та подання своїх конструктивних пропозицій. Окрім того миряни та представники духовенства отримали хорошу нагоду спілкування між собою в неофіційній обстановці.

Усі напрацювання Конгресу були зведені в остаточному рішенні у формі т.зв. «Дорожньої карти розвитку УГКЦ у центральній, східній і південній Україні», яку оголосив владика Йосиф. Усі рішення були сформульовані у головних пунктах, таких як: Євангелізація і катехизація; Освітня діяльність; Розвиток медіа; Організація парохіяльного життя; Харитативна діяльність.  

Завершився Конгрес благословенням Блаженнішого Любомира та промовою у якій він наголосив, що була накреслена «Дорожня Карта», тобто шлях розвитку, згідно якого Господь чекає наших дієвих кроків для добра Церкви. Те, що є вже зроблено – тільки початок – ключовий момент. «Ідіть і здійснюйте те, що ми напрацювали», - промовив Блаженніший Любомир.

подав о. Ігор Гріщенко

Переглядів: 703 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: