Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 00:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Листопад » 12 » Ювілей у Великих Коровинцях
14:05
Ювілей у Великих Коровинцях

11 листопада у селі Великі Коровинці, Житомирської області,Чуднівського району, відбулося святкування 15-ї річниці з дня заснування парафії на честь Апостола і Євангелиста Івана Богослова Української Греко-Католицької Церкви.

Цього дня, на запрошення місцевого священика Романа Шкрібенця, святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященніший владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київський, Протосинкел Київської Архиєпархії. 

Співслужили з владикою отець Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський, отець Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії, о. Іван Цихуляк, адміністратор парафії УГКЦ в м. Бердичів, отець Степан Вавричин, адміністратор парафії УГКЦ в м. Чуднів, отець Олег Лучка, адміністратор парафії села Вербівка та отець Віталій Періг секретар владики Йосифа, в супроводі хорового співу студентів-семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Божественна Літургія відбулася у приміщенні римо-католицької громади, так як, нажаль, греко-католицька громада цього села поки що свого храму не має. Але як зазначив владика Йосиф, що справи по будівництву церкви рухаються (адже виділена територія під її будівництво) і незабаром в цьому селі буде збудований величавий храм де, як численна громада УГКЦ так і жителі цього села, будуть молитися та віддавати шану Господеві.

По закінченні Архиєрейської Божественної Літургії владика Йосиф із священиками Київської Архиєпархії та з миряни села Великі Коровинці УГКЦ відвідали краєзнавчий музей та ознайомились з багатою історією цього села.

Владика Йосиф подарував музею історичні книги про життя і діяльність Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.

Святкування 15-ї річниці з дня заснування парафії УГКЦ в селі Великі Коровинці закінчилося спільним святковим обідом.

Прес-центр Київської Архиєпархії




Переглядів: 997 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: