Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 22:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2014 » Вересень » 28 » До Житомира прибула проща Хреста та ікони всесвітніх днів молоді
12:51
До Житомира прибула проща Хреста та ікони всесвітніх днів молоді

Із благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, в Україні пройшла проща Хреста та ікона всесвітніх днів молоді. Хрест та ікона ВДМ подорожують по парафіях Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков від 6 вересня, та побували вже у громадах Галичини, Закарпаття, Поділля та Волині. Хрест, який 1984 року подарував молоді світу святий Іван Павло II, та ікона, подарована ним у 2003-му, перебувають в Україні вперше.

У суботу, 27 вересня, коли Церква святкує світлий празник Воздвиження Чесного й Животворящого Хреста Господнього. Святині всесвітніх днів молоді прибули до Житомира. Особливістю перебування Хреста та ікони у нашому місті стало те, що молодь та вірні Греко- та Римо-католицьких Церков провели їх спільно. О 10 годині символи всесвітніх днів молоді прибули до Катедрального костелу святої Софії, де після Святої Літургії у Латинському обряді, був відслужений акафіст до Пресвятої Богородиці, який разом з молодіжним хором Катедри відслужив протоієрей Віталій Сидорук, адміністратор Греко-Католицької парафії святого Василія Великого. Опісля отець Віталій виголосив науку про значення Хреста у житті молодої людини сьогодні. Далі відбулося Богослужіння до Хреста в дусі Тезе.

О 16 годині Хреста та ікона прибули до парафії святого Василія Великого. Тут був відслужений акафіст Воздвиженню Чесного Хреста у якому взяли участь молодь та вірні житомирських парафій УГКЦ та парафій смт. Вакуленчук на чолі з отцем Романом Шкрібенцем. До спільної молитви долучилися також священики та вірні РКЦ. Після акафісту молодь мала трохи часу на приватні молитви.

Надзвичайно трепетно знаходитись біля такої святині, - ділиться своїми враження Соломія Коберинко, - відчувати намолений дух багатьох людей, знаючи, що хрест є знаменом нашого спасіння, є виявом великої любові Ісуса Христа до нас. Стоячи біля хреста, пригадую які страждання терпів Ісус, яка безмежна любов огортає кожну людину. Для молодої людини хрест є впевненістю, що не потрібно боятися тих труднощів, що трапляються на нашому шляху, адже потрібно пам'ятати, що з нами Бог і саме з його волі ці труднощі з'являються у нашому житті. В цей нелегкий для нашої країни час, бачу страждання і муки, але вірю, що настане те очікуване воскресіння України.

О 17 годині проща Хреста та ікони всесвітніх днів молоді вирушила до Вінниці.

Переглядів: 576 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: