Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 13:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2019 » Січень » 20 » Чергова «Велика коляда» Житомирського Протопресвітерства пройшла у Новограді-Волинському
02:09
Чергова «Велика коляда» Житомирського Протопресвітерства пройшла у Новограді-Волинському

У неділю, 20 січня, несучи у своїх серцях радість Воплочення Божого Сина, духовенство та вірні з парафій Житомирського Протопресвітерства зібралися у Новоград-Волинському Будинку офіцерів щоби спільно перейти «Велику коляду» - щорічний фестиваль колядок, що вже вдев’яте проходить на різних парафіях Житомирської області.

Цього року фестиваль приймала Парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці міста Новоград-Волинського. Хоча громада у цьому місті ще досить молода, і лише починає долучатися до спільних святкувань, проте цьогорічний фестиваль вдалося їм організувати чи не найкраще. Місцеві парафіяни з великою любов’ю зустрічали гостей, серед яких було й чимало військовослужбовців. Ті, хто сьогодні боронить нашу Батьківщину опинилися тут не випадково. Адже адміністратор цієї парафії ієрей Андрій Окрепкий є також штатним військовим капеланом 30 ОМБр, і має чималу повагу та заслужений авторитет.

Розпочалася коляда вітальним словом Житомирського протопресвітера протоієрея Віталія Сидорука. У своїй промові священнослужитель наголосив на великій потребі сьогоднішнього суспільства у розумінні та прийнятті великого дару Божественної любові, що відкривається нам у світлі святкування Різдва Христового. Та закликав не боятися прийняти і ширити цю любов по цілому світі, а особливо серед тих, хто нас сьогодні найближче оточує. Опісля духовенство Протопресвітерства заспівало тропар Богоявлення.

Концертна програма тривала близько двох годин і була щедро наповнена виступами парафіяльних колективів та гостей фестивалю. Так на сцені виступили парафіяльні колективи з Ружина, Новограду-Волинського, Бердичева, фольклорного колективу Ружинського Будинку культури  та гурт «Джерельце» з Житомира. Завершив виступи на сцені цікавою Різдвяною виставою  Християнський молодіжний театр «Прийміть Любов» з парафії святого Василія Великого міста Житомира. Завершаючи офіційну частину, господар свята, отець Андрій Окрепкий подякував усім колядникам за чудовий вечір.

Відтак коляда зі сцени перемістилася до залу. Смакуючи гарячий чай та солодощі, усі ще довго насолоджувалися «Живою колядою», а головне, що кожен присутній мав нагоду бути її учасником.

Переглядів: 1130 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: