Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 03:47
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2012 » Червень » 10 » Блаженніший Любомир (Гузар): Історія Української Церкви – це школа нашої духовності
16:32
Блаженніший Любомир (Гузар): Історія Української Церкви – це школа нашої духовності

На історію Церкви в Україні як на дисципліну, на жаль, із різних причин упродовж десятиліть не звертали уваги. Коли сьогодні ми повертаємося до таких тем – це важливо для вивчення цієї науки. Історія Церкви, а особливо Української (навіть якщо вона перебуває у вирі трагічного поділу) – є великою школою духовності. 

Таку думку висловив Блаженніший Любомир (Гузар) під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Радомишль в історії Української Церкви 1682-1840 років», яка проходила 8 червня у м. Радомишль. 

На думку колишнього Глави УГКЦ, навіть ті помилки, яких допускалися наші предки і які ми робимо сьогодні, у певний спосіб важливі. «Важливі, щоб ми були собою, знайшли себе, бо є що шукати і що знайти». 

Він подякував учасникам та організаторам конференції. «Це не лише питання суто історичного знання, а й питання духовних цінностей. Сьогодні ми замало уваги звертаємо на духовні цінності. Власне ці цінності віддзеркалюються в житті Церкви, суспільства і всього народу. Ми мусимо будувати щось далі, усвідомлюючи, що стоїмо на раменах великих людей. Тоді зможемо сягнути високо і далеко», - зазначив Блаженніший Любомир (Гузар). 

http://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/conferences/48392/

Переглядів: 657 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: