Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 16:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Головна » 2013 » Січень » 21 » «А що третій празник…» - «Велика коляда» у Радомишлі
16:54
«А що третій празник…» - «Велика коляда» у Радомишлі

Вже втретє, за ініціативи Молодіжної комісії Київської Архиєпархії та активної молоді з парафій Житомирського протопресвітерства УГКЦ на Житомирщині відбувається «Велика коляда». Цього року 20 січня наш маленький фестиваль завітав до Радомишля, де на запрошення парафії Святої Трійці, веселою колядою, святочним співом та різдвяним настроєм тішив радомишлян. Молодь з парафій святого Василія Великого міста Житомира та святих апостолів Петра і Павла (смт. Вакуленчук) колядували на центральній площі міста і розповідали історію свята у вертепному дійстві. Також до вертепів долучилася молодь села Жежелів, радуючи місцевих мешканців співом Різдвяних коляд.

Така подія для сучасного Радомишля є досить значною, та незвичною, бо відбувалася вперше. Давно вже місто не чуло такої гучної коляди. Про це свідчили здивовані та зацікавлені очі багатьох перехожих.

На завершення місцеві парафіяни склали колядникам сердечну подяку та влаштували святковий феєрверк. Всі присутні виявили велике бажання продовжити і в наступні роки святкувати коляду у своєму місті та висловили велику надію що цьогорічний фестиваль стане славним початком доброї традиції відродження давніх традицій Різдвяних святкувань.

На зворотній дорозі учасники вертепів завітали до міста Коростишева, де розділили радість святкування храмового празника з місцевою громадою. Після святкової Літургії у каплиці лунала українська колядка.

Хочемо висловити подяку тим, хто найбільше долучився до проведення цьогорічних святкувань: усім учасникам вертепів, колядникам, а також особисто сестрі Бернадеті (Дверницькій), ЧСВВ, священикам Ігорю Гріщенку і Роману Шкрібенцю, та голові Молодіжної комісії Київської Архиємархії УГКЦ о. Віталію Марцинюку.


Переглядів: 708 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Мирослава  
0
гарно

Ім`я *:
Email *:
Код *: