Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 02:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог україномовних сайтів

Форма входу

free counters

Пошук

Парафії протопресвітерства

Головна » 2010 » Серпень » 1 » Парафія св. великомученика Пантелеймона с. Михайленки Чуднівського району
16:27
Парафія св. великомученика Пантелеймона с. Михайленки Чуднівського району

Парафія села Михайленки Чуднівського району житомирської області зареєстрована розпорядженням голови Житомирської Обласної Державної адміністрації 4 липня 2016 року. Раніше тут ніколи не було власного храму, а парафіяни для задоволення своїх духовних потреб відвідували храми сусіднього смт Великі Коровинці. Маючи бажання постійної молитви, а особливо поглиблення духовності мешканців села, громада звернулася до пароха Великих Коровинців ієрея Романа Шкрібенця, який і раніше постійно духовно опікувався вірними Михайленок,  з проханням створити парафію УГКЦ у своєму селі.

Так провівши 11 квітня 2016 року установчі збори, парафіяни звернулися з проханням до Блаженнійшого Святослава, отця і глави УГКЦ з проханням затвердити статут нової парафії та до Голови Житомирської ОДА з проханням про реєстрацію Статуту.

На сьогодні парафіяни заклопотані пошуком місця для тимчасового проведення богослужінь, а також звернулися до місцевої влади про виділення земельної ділянки для будівництва нового храму. Так, зокрема стараннями отця Романа розроблено концепцію будівництва нової церкви. Храм планують збудувати з цегли, але враховуючи особливості Київської та Волинської шкіл народного дерев’яного храмобудівництва.

Адміністратором парафії, декретом Блаженнійшого Святослава, призначено ієрея Романа Шкрібенця.

 

Переглядів: 516 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: